Kontrola brez povodca

Kakšna je tvoja zbirka pasje literature?

Moja zbirka je … obširna :-)

V 12 letih, odkar redno kupujem takšno ali drugačno strokovno, lahkotno, zanimivo in poučno branje s pasjo vsebino, se je nabralo kar nekaj knjig, za katere lahko rečem, da so definitivno top in absolutni zmagovalci »pasje knjižnice«. Ena izmed njih je Control Unleashed.

Leslie McDevitt v knjigi na lahkoten, berljiv in zelo razumljiv način predstavi program, ki ga je oblikovala na temelju dolgoletnih izkušenj dela s psi. Knjiga je zlata jama vsebin, ki ti razširijo obzorja in dajo boljši vpogled v pasji svet, ne glede na to, ali imaš psa, ki nima ali pač ima kakšno težavico. Namenjena je tako lastnikom psov, trenerjem ali vedenjskim svetovalcem. V knjigi avtorica predstavi veliko iger, ki jih lahko z malo ustvarjalnosti uporabiš izven konteksta programa Control Unleashed.

Zagotovo se za vsakega nekaj najde.  In še zanimivost: poslušaj podcast – Drinking from the toilet, epizodo #135 na povezavi https://hannahbranigan.dog/podcast/135/  V tej oddaji Leslie McDevitt, MLA, CDBC, CPDT-KA govori tudi o tem, kako zaskrbljeni psi dojemajo svoje okolje ali kako igrati igro Look at That. Glej to … je igra, s katero lahko zgradite močno in zanesljivo vedenje, da pes naredi točno to, kar potrebujete, z uporabo visoke stopnje pozitivne okrepitve. Išči